Verrassende maar leuke overwinning Maikel Jansen Paastoernooi bij De Ram

Op 1e en 2e paasdag werd het traditionele Teletronika driebandentoernooi gespeeld.
1e paasdag werd om 10.00 uur begonnen met het toernooi, 15 deelnemers speelden in 3 poules van 5 de voorronden.

Uiteraard werd gespeeld in een goede sfeer met opzijn tijd een hapje en een drankje.

Nadat op maandagmorgen de voorronden waren afgerond waren de 4 halve finalisten bekend, bestaande uit de poulewinnaars en de beste 2e. Dit waren:

- Jan Verdult, die de laatste weken al op hoog niveau had gespeeld door het winnen van de libre Markiezencup in Bergen op Zoom en plaatsing voor het NK bandstoten 2e klas in De Ram.

- Frank de Jong, die vorig jaar met een prachtig moyenne de finale verloor.

- Paul van Gastel, de verrassende winnaar van vorig jaar.

- Maikel Jansen, die zichzelf zag als toernooivulling en nu voor het eerst, verrassend, verder gekomen dan de voorronde.

Na loting werden de halve finales gespeeld tussen:

- Jan Verdult en Frank de Jong. Jan had zich in de laatste voorrondepartij al bovenmatig moeten inzetten om de halve finale te bereiken en kon het Frank de Jong onvoldoende lastig maken. Resultaat en 25 – 14 overwinning in 36 beurten voor frank de Jong.

- Maikel Jansen en Paul van Gastel. De partij ging om 15 tegen 23 caramboles in een partij tussen een onervaren jongeling en een geslepen (oude) vos die vorig jaar Frank de Jong al in de luren had gelegd met een eindserie van 5. Toch was het Maikel die aan het langste eind trok. 15 – 15 in 36 beurten.

Gevolg was een finale om de 3e en 4e plaats tussen Jan Verdult en Paul van Gastel, 25 om 23 caramboles. Het was te merken dat de spanning eraf was en dat het meer om de gezelligheid ging. Met behulp van de spandoeken van de kleinkinderen wist Paul een eind te breien aan de partij en werd 3e in 56 beurten.

De finale ging tussen frank de Jong en Maikel Jansen en hier speelden de zenuwen wel een rol. Frank die niet weer 2e wilde worden en Maikel die voor het eerst in de finale stond. De veel onnodige missers werd het dan ook 15 – 25 in de 51 beurt, wat een remise betekende. Bij Frank kwamen de vergelijkingen met Joop Zoetemelk naar boven en de herinnering aan de halve finale van het vorige jaar, waarin hij tegen Rien Jeroense wel 7 keer opnieuw opmoest in de shoot-out alvorens hij van Rien kon winnen. Nu delfde hij het onderspit omdat hij van acquit miste en Maikel geen fout maakte. Maikel is dus de paaskampioen van het Teletronika toernooi 2011 bij Café De Ram in Roosendaal.