Ramtoer 2011 was weer supergezellig met prachtig weer

het vertrek
het vertrek

Op woensdag 11 augustus gingen we met 35 personen weer op pad voor de zoveelste Ramtoer. Het weer leek goed en het beloofde het grootste deel van de dag droog te blijven.

De deelnemers waren verdeeld in 4 groepen, terwijl Ko en Maria in de auto van de organisatie meereden.

De eerste stopplaats was Donkenhof in Wouw. Daar werd genoten van een lekkere bak koffie met worstenbrood. Na de koffie werd zoals gebruikelijk een spelletje gedaan. Gelukkig konden we dat buiten doen dankzij het mooie weer. Zoals op de foto te zien moest drie keer een balletje in de bak geslagen worden om daarbij het balletje in een gat te laten rollen en daarmee zoveel mogelijk punten te vergaren. Annie de Mooij en Jacqueline Mathijssen scoorden het hoogst met 100 punten.

Spel bij Donkenhof
Spel bij Donkenhof

Via een rustige weg, langs weiden en landerijen vertrokken we naar de 2e stopplaats voor de lunch. We kwamen terecht in de Welberg bij de Wellse Vaert. Helaas was even voor aankomst een ongelukje gebeurd met Lian waardoor haar knie fors was beschadigd. Zij werd naar de dokter gebracht om haar te verzorgen. Ondanks dat werd er genoten van de soep met broodjes. Na een tijdje lekker in de zon te hebben gezeten moest weer een spelletje gespeeld worden. Dit keer moest met 6 darts zoveel mogelijk punten worden gescoord op het dartbord. Franklin Denissen was de beste met 163 punten en Toke Bogers verbaasde met 125 punten.

Darts bij de Wellse Vaert
Darts bij de Wellse Vaert
Op het terras in Kruisland
Op het terras in Kruisland

Daarna gingen we weer op weg, dwars door de polder richting Kruisland, de wind was mee, dus dat ging soepel. We stopten bij zaal Koch en konden daar nog lekker in de zon op het terras zitten. De snoepzakken e.d. kwamen op tafel en het was gezellig. Het spel werd binnen gespeeld op de biljarttafel, n.l. met het geluksbord. Ook hier weer zo veel mogelijk punten verzamelen op het bord. Tamara Verstraten was hier het beste met 106 punten met Arie Vosman als goede 2e met 89 punten.

Het geluksbord
Het geluksbord

In het volgende dorp op de route kwamen we terecht bij partycentrum ’t Veerhuis, waar Marco Groen onze gastheer was. Het terras stond klaar, maar al gauw werden we verrast door een buitje, gelukkig bleef iedereen droog en toe het opgeklaard was gingen we Jeux de boulen. Doel met 3 ballen zo dicht mogelijk eindigen bij het kleine balletje. De kortste afstand wint. Arie Vosman met 1 cm en Rinus van Nieuwburg met 3 cm waren de besten.

Vanuit ’t Veerhuis ging het via de kortste weg terug naar De Ram. Bij de Ram aangekomen was iedereen “droog” gebleven en onder het genot van een glaasje en een hapje werd het laatste spel gespeeld, de gatenkaas metals doel de bal zo hoog mogelijk door een gat te laten vallen. De hoogste score was de maximale 36 punten, die maar liefst door 13 personen werd behaald.

Op vrijdag 12 augustus werd om half negen gestart met de gezellige afsluiting van de Ramtoer d.m.v. de prijsuitreiking. Voor iedere aanwezige deelnemer was er een paraplu met Ramlogo en voor de eerste drie nog een boodschappenpakket en uiteraard de wisselbeker voor de winnaar.

De eerste drie waren:

  1. Arie Vosman
  2. Ella van Loon
  3. Jac Jobse

De volledige uitslag van de Ramtoer vind je op een volgende pagina op deze site.

 

De foto's van De ramtoer vind je in de fotogalerij elders op deze site.