Prachtige tocht tijdens Ramtoer 2012

Op donderdag 16 augustus gingen we, onder fantastische weersomstandigheden met 43 personen van start met de Ramtoer 2012.

 

De deelnemers reden in 4 groepen op de fiets en 1 groep met de auto de fietstocht. Er werd vertrokken en dwars door de Fatimawijk en onder de Visdonktunnel door richting Nispen. Onderweg moesten allerlei vragen worden beantwoord, die later voor veel discussie en meningsverschil zouden zorgen en die er voor zorgden dat alle deelnemers alert bleven. Door de natuur gereden kwamen we bij het Witte Uiltje voor een lekkere bak koffie met worstenbrood.

Na een spelletje te hebben gedaan werd weer vertrokken richting Schijf, binnendoor gereden door de natuur en redelijk beschut tegen de zon werden weer allerlei vragen gesteld en waren enkelen in de gelegenheid om de rest te beduvelen, waardoor verkeerde antwoorden werden gegeven. Aangekomen in Schijf werd gestopt voor de lunch bij het Dorpscafé. Daar kwamen we een oude bekende tegen als nieuwe eigenares van de zaak. Gevolg hiervan was een meer dan overvloedige lunch bestaande uit soep, broodjes en loempia. Nadat we hier natuurlijk veel te lang hadden gezeten, weer een spelletje hadden gedaan, gingen we overvol weer op de fiets.

Het volgende rustpunt was het Wapen van Nassau in Rucphenwaar we lekker op het terras zaten onder het genot van een drankje en nog verzuchtend onder de overvloedige maaltijd in Schijf. Het spelletje werd gespeeld aan de overkant van de weg en een vrachtwagen zorgde volgens enkelen voor vervalsing van de strijd. We trokken ons daar niets van aan en alles ging gewoon door.

De voorlaatste etappe ging via een omweg richting Zegge en de vragen die onderweg moesten worden beantwoord werden weer verschillend geïnterpreteerd en daardoor ook verschillend beantwoord. Een ploeg, normaal de te snelle, kwam als laatste aan bij Café Kerkzicht en ook nog van de verkeerde kant. Op onze opmerking dat ze verkeerd gereden waren kwam de ontkenning met allerlei smoesjes die we hier maar niet nader benoemen.

Het laatste stuk ging via de bekende route terug naar De Ram, waar de laatste groep om ongeveer 18.15 uur arriveerde.

 

Iedereen had een erg leuke en enerverende dag gehad, bleven nog wat hangen en discussiëren over de beantwoording van de vragen.


De prijsuitreiking begon vrijdagavond om ongeveer 21.30 uur omdat de duiven

2 x moesten inkorven.

Na uitleg over het vragenspel kwam de prijsuitreiking. Voor iedereen was er een klomp met inhoud. De boodschappentas en wisselbeker voor de winnaar gingen naar Rina Rommens. Een tweede boodschappentas werd verloot onder de deelnemers en werd gewonnen door Jos Verschuren.