Ramtoer 2014

De Ramtoer beloofde qua weer een slechte dag te worden. Bij aankomst van de 37 deelnemers was het al aardig aan het regenen.

Maar gelukkig werd het droog en vertrokken de deelnemers in 3 groepen vanuit de Ram voor een mooie tocht.

 

Gelukkig bereikten alle deelnemers niet al te nat, maar ook niet droog de eerste stopplaats, Tivoli in Nispen. Na koffie met worstenbrood en een spelletje gingen we weer verder. Via Essen naar de Horendonk, waar we bij De Arabieren genoten van een lunch van lekkere soep met veel ballen en belegde broodjes. Na ook hier weer een spelletje gedaan te hebben werd verder getrokken en helaas brak toen de hel los en stortte de regen uit de hemel. 

 Maar zoals je ziet kon dat de pret niet drukken. En zo arriveerden we bij Jagersrust voor de volgende stop. Hier werd dan ook wat langer gerust zodat iedereen wat kon opdrogen. Natuurlijk werd ook hier een spelletje gespeeld.


Van hieruit werd vertrokken voor een rit door de Rucphense Bossen richting 't Ossekopje en ook nu kwamen we in een stortbui terecht. Gelukkig reden we door het bos lekker beschut, Aangekomen bij 't Ossekopke werd het gelukkig droog en konden de kinderen lekker spelen in de speeltuin. Na nog een spelletje en een prettig verblijf vertrokken we weer richting De Ram.


Tussen 17.30 uur en 18.00 uur waren alle deelnemers weer bij De Ram en kon er nog even nagepraat worden en natuurlijk ook gediscussieerd over de opdrachten tijdens de route. 

Op het varken: de winnaar!
Op het varken: de winnaar!


Winnaar van de Ramtoer 2014 was ook die van 2013 Toon v.d. Heijden. Hij werd gevolgd door de dames Toke Bogers en Mientje Jobse die 2e en 3e werden. Zij mochten de prijzen en aandenken ontvangen op vrijdagavond tijdens de prijsuitreiking waar voor alle aanwezige deelnemers natuurlijk ook een leuk aandenken was.