De Ramtoer van 2016 kan helaas niet doorgaan wegens te weinig deelnemers, we hopen dat we in 2017 weer wel in staat zijn om dit vertrouwde evenement weer door te laten gaan!!

een groep aan het vertrek
een groep aan het vertrek

De Ramtoer wordt al 30 - 40 jaar georganiseerd en is dan ook een van de vaste jaarlijks terugkerende hoogtepunten voor de klanten van Café De Ram.

De Ramtoer wordt altijd gereden op donderdag, begin augustus,

dit jaar is het donderdag 11 augustus.

 

Alles begint op woensdagavond als de deelnemers hun rugnummers op komen halen en dan ook de beschrijving van de route meekrijgen. De groepsindeling is dan ook bekend en hangt op de spiegel achter de bar. Er is dan natuurlijk altijd wel wat te discussiëren. Op die avond worden meestal de gekkigheden en leuke herinneringen aan vorige Ramtoeren opgehaald.

aan de koffie met worstenbrood
aan de koffie met worstenbrood

Op donderdag om 9.30 uur worden alle deelnemers verwacht in De Ram voor de koffie, waarna om ongeveer 10.00 uur de 1e groep van start gaat voor een rit van tussen de 35 – 40 km. Die wordt niet aan één stuk gereden, want het moet natuurlijk wel een gezellige dag worden. Tussentijds wordt op 4 of 5 plekken gestopt. Op de eerste stopplaats drinken we koffie met worstenbrood en zoals bij elke stop doen we een spelletje.

een van de spelletjes
een van de spelletjes

Van de spelletjes wordt de score bijgehouden en degene met de meeste punten wordt de uiteindelijke winnaar van de Ramtoer. Het gaat meestal om leuke en eenvoudige behendigheidsspelletjes die door iedereen kunnen worden uitgevoerd.

De bezemwagen
De bezemwagen

De 2e stopplaats is tevens de plek waar wordt geluncht. De lunch bestaat uit soep met broodjes, uiteraard gevolgd door een spelletje. Deze stop duurt meestal iets langer dan de andere stops. Als weer verder wordt gereden hebben we meestal nog iets meer dan de helft van de route voor de boeg, die nog onderbroken wordt door 2 stops met de gebruikelijke spelletjes.

de lunch
de lunch

Zo rond 18.00 uur komen we weer terug bij Café De Ram, doen we nog een spelletje en blijven de meesten nog hangen om na te kletsen over de gezellige dag.

Op vrijdagavond 21.00 uur is de prijsuitreiking. De groepen zitten dan bij elkaar en maken er een gezellig feestje van. De foto’s die op donderdag zijn geschoten zijn te zien op het grote scherm en hier en daar is daar wel wat hilariteit over. De prijzen worden uitgereikt en natuurlijk is niemand het eens met de winnaar. Daarna maken we er nog een gezellige avond van.

De deelname aan de Ramtoer kost € 17,50 per deelnemer. Hierbij is inbegrepen de koffie bij de start, de koffie met worstenbrood, de lunch en op de overige stopplaatsen een consumptie.

Als je wilt deelnemen meld je dan tijdig aan via het contactformulier op deze site of aan de bar. Het inschrijfgeld dient bij aanmelding te worden betaald.

 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.