Postduivenvereniging De Luchtklievers

 

De Postduivenvereniging De luchtklievers is opgericht in 1906 en is gevestigd bij café de Ram te Roosendaal. De vereniging bestaat dus al weer 105 jaar.

Onze vereniging bestaat op dit moment uit 30 leden. Er zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen aan wedstrijden op verschillende afstanden, vanaf 110 km t/m ongeveer 1000 km. Dit vereist specialisatie en heb je speciale duiven nodig afhankelijk van de te vliegen afstand.

Deze prachtige sport bestaat uit vitesse-midfond-dagfond-overnachtvluchten die allemaal een kampioenschap hebben,

en ieder jaar worden de prijzen uitgereikt aan de liefhebbers die het beste gerangschikt staan.

De prijzen worden ieder jaar, na alle vluchten uitgereikt, tijdens onze prachtige tentoonstelling en gezellige feestavond en dit doen we sinds afgelopen jaar in samenwerking met de Luchtbode uit Zegge. Tijdens de feestavond vindt ook een bonnenverkoop plaats van hele goede duivenliefhebbers, die onze vereniging daarmee steunen. De bonnen, meestal voor eieren of jonge duiven,

worden per opbod verkocht aan de hoogste bieder. Ook zijn er diverse sponsors die voor de kampioenschapsbekers zorgen.

De vereniging is gezond en financieel onafhankelijk, met een goed bestuur dat voor iedereen klaar staat en ook beginnende duivenliefhebbers begeleidt in de opbouw.

In de duivensport waarin het tegenwoordig echt gaat om de sport en niet meer om het geld, gaat men op een collegiale manier met elkaar om zoals dat ook hoort in een sport als deze. Iedereen gunt elkaar een prachtige uitslag van welke vlucht ook.

 

 

 

De duivenkeuring, meer foto's hiervan en van de feestavond in de fotogalerij
De duivenkeuring, meer foto's hiervan en van de feestavond in de fotogalerij