De Ram Zomercup 2012: 5 nieuwe kampioenen

Onder tropische omstandigheden vonden op 18 en 19 augustus de finales van de Ram Zomercup plaats bij Café de Ram in Roosendaal.

 

Zaterdag

  

Dames Libre

  

De eerste halve finale werd geen spannende strijd, Ella van Loon speelde sterk en Mirella Palinckx kon niet mee in de strijd. Ella plaatste zich voor de finale. In de 2e halve finale ging het anders tussen de 2 rivalen Lenie Aantjes en Cynthia van Peer. Ze bleven gelijk opgaan maar Lenie trok aan het langste eind en werd finalist. In de partij om de 3e en 4e plaats kon Mirella weer niet imponeren en werd verslagen door Cynthia die 3e werd. In de finale was het weer Ella die imponeerde tegen Lenie en werd kampioen met een gemiddelde van 1.245 tijden de finalewedstrijden.

 

Driebanden 2e klas

  

Hier was Jan Hofkens duidelijk de sterkste en versloeg achtereenvolgens Ad van Opdorp in de halve finale en Ronald Elings in de finale met ruime cijfers. Jan werd daarmee kampioen, Ronald die de halve finale had gewonnen van angstgegner Anneke Mulders werd 2e en Ad die nog won van Anneke werd 3e.

 

Zondag

 

Libre 2e klas

  

De halve finale tussen Jan Tieben en Peter de Rooij werd een spannende strijd, die uiteindelijk eindigde in het voordeel van Peter. In de andere halve finale maakte Zegert van der Struis duidelijk aanspraak te maken op de titel door een sterke overwinning op Jan Hulleman. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats viel met 1 punt verschil uit in het voordeel van Jan Tieben tegen Jan Hulleman. In de finale liet Zegert zien wie de ware kampioen is door Peter, die verdienstelijk 2e werd, te verslaan met een moyenne van 2.11.

 

Driebanden 1e klas

 

Adrie van Mechelen was niet in goede doen en bracht het tot een 4e plaats door verlies in de halve finale tegen Peter van Dongen en om de 3e en 4e plaats tegen Piet van Steen, die in de halve finale zijn meerdere moest erkennen in Jos van Peer, die al de hele Zomercup zeer sterk speelde. Piet werd dus 3e. De finale tussen Peter en Jos werd een spannende strijd, die op 1 punt werd beslecht en nog met een "varken' in het voordeel van Jos, die daarmee op basis van zijn goede spel de terechte Zomercup kampioen werd.

 

Libre 1e klas

  

Hier ging de strijd tussen 4 spelers van De Ram. De1e halve finale tussen Theo van Meel en Francine van Yperen was geen goede partij die, na 33 beurten gewonnen door Francine. De andere halve finale tussen de winnaar van vorig jaar, Wilbert van Dijke en Gerrit de Regt waseen stuk spannender en sterker  en werd in 13 beurten gewonnen door Gerrit. In de partij om de 3e en 4e plaats tussen Theo en Wilbert, die het hele toernooi kader speelde, werd in 20 beurten gewonnen door Theo. De finale ging tussen de partners Francine en Gerrit, waarbij Gerrit het onderspit moest delven in 13 beurten, waarmee Francine zich sterk revancheerde voor de halve finale en een goede kampioen werd.

 

Het toernooi werd afgesloten met op zondag een gezellige barbecue, aangeboden door de organisatie.

 

Een uitgebreider verslag, alle uitslagen en standen en de bijbehorende foto's vind je verder op deze site.

 

 

De kampioenen
De kampioenen