Jos van Peer na sterk toernooi winnaar 1e klas driebanden

Jos van Peer
Jos van Peer

Na een toernooi waarin met tijden op hoog niveau werd gespeeld door de 14 deelnemers kwamen uiteindelijk de volgende 4 finalisten naar voren:

 • Piet van Steen
 • Adrie van Mechelen
 • Peter van Dongen
 • Jos van Peer

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Peter van Dongen en Adrie van Mechelen. Adrie, die al enkele sterk bezette toernooien had gewonnen deze zomer, kreeg door het goede spel van Peter niet de kans om in zijn spel te komen en Peter maakte de partij uit in 48 beurten. In de andere halve finale was het Jos van Peer die uithaalde en tegen Piet van Steen slechts 31 beurten nodig had voor zijn 33 caramboles.

 

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats revancheerde Piet zich met een zeer sterke start en toen hij verzuimde om uit te spelen kon Adrie het ook nu niet waarmaken. Na 43 beurten was Piet 3e en Adrie 4e.

 

De finale tussen Jos en Peter werd een steekspel waarin weinig of niets werd weggegeven. Om te scoren moest door beiden uit moeilijke posities gescoord worden. De hele partij ging het op en af en toen Peter in de 57e beurt met een driehoekje zijn laatste carambole op een haar mistte kwam Jos aan tafel. Hij ketste en de bal caramboleerde op wonderbaarlijke wijze. De laatste carambole was niet moeilijk meer en Jos werd kampioen door de spannende partij met 1 carambole verschil te winnen.

 

Eindstand:

 1. Jos van Peer
 2. Peter van Dongen
 3. Piet van Steen
 4. Adrie van Mechelen
 5. René Pijnen
 6. Robin v.d. Bosch
 7. Vincent Wennekers
 8. Jac Mathijssen
 9. Danny Godschalk
 10. Erik Nieuwenhuize
 11. Paul van Gastel
 12. Henk Schneijderberg
 13. Maarten den Hollander
 14. Chiel Mulders