Jan Hofkens te sterk voor de rest en gemakkelijk kampioen

Jan Hofkens
Jan Hofkens

In deze klasse werd vooraf een complete competitie gespeeld om uit te maken wie in de finale mocht spelen. Het lukte de winnaar van vorig jaar, Jac Jobse, dit jaar niet de finale te halen, hij werd 8e.

 

De spelers die de finale wel haalden zijn:

 • Anneke Mulders
 • Jan Hofkens
 • Ad van Opdorp
 • Ronald Elings

In de eerste halve finale tussen Jan Hofkens en Ad van Opdorp lukte het Ad niet de caramboles te maken en zo kon Jan in 58 beurten uitspelen. De 2e halve finale ging tussen Ronald Elings en zijn angstgegner Anneke Mulders. Dit keer had hij zich echter gewapend en speelde solide in 53 beurten uit en bereikte de finale tegen Jan.

 

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats liet Ad zien dat hij wel degelijk kan driebanden en niet altijd veel beurten nodig heeft. In 41 beurten liet hij Anneke achter zich die 11 caramboles haalde. Anneke werd dus 4e en Ad 3e.

 

De finale verliep zoals verwacht. Ronald had geen schijn van kans tegen Jan en haalde slechts 8 caramboles in de 44 beurten die hij kreeg van Jan, die hiermee bewees wel degelijk een 1e klasser te zijn. Met deze goede prestatie werd Jan de kampioen van de Zomercup driebanden 2e klas en Ronald een hele goede 2e.

 

Eindstand:

 1. Jan Hofkens
 2. Ronald Elings
 3. Ad van Opdorp
 4. Anneke Mulders
 5. Jos Verschuren
 6. John Abelshausen
 7. Wim Brand
 8. Jac Jobse
 9. Teun Helmons
 10. Peter de Rooij