Francine op het juiste moment in de goede vorm

Francine van Yperen
Francine van Yperen

De strijd om de Zomercup ging tussen 4 spelers van De Ram.

 

 •  Wilbert van Dijke, de winnaar van vorig jaar,
   speelt nu kader 38/2
 •  Theo van Meel
 •  Francine van Yperen
 •  Gerrit de Regt

De 1e halve finale tussen Theo van Meel en Francine van Yperen was geen goede partij. Beiden hadden moeite om in het spel te komen. Met hoogste serie van 22 en 24 in 33 beurten werd de partij uiteindelijk gewonnen door Francine. De andere halve finale tussen de winnaar van vorig jaar, Wilbert van Dijke en Gerrit de Regt was een stuk spannender en er werd ook veel sterker gespeeld hoogste serie van van 57 en 62 leidden tot een partij die in 13 beurten werd gewonnen door Gerrit met 200 tegen 165 caramboles.

 

In de partij om de 3e en 4e plaats tussen Theo en Wilbert, die het hele toernooi kader speelde, werd in 20 beurten gewonnen door Theo. Wilbert kwam 5 caramboles tekort en werd hierdoor 4e.

 

De finale ging tussen de partners Francine en Gerrit. Francine ging zeer sterk van start met 80 caramboles in de eerste 4 beurten. Gerrit probeerde nog wel maar haalde niet voldoende caramboles in de resterende 9 beurten en moest het onderspit delven in 13 beurten. Hiermee was Francine, die zich sterk revancheerde voor de halve finale een goede kampioen.

 

Eindstand:

 

 1. Francine van Yperen
 2. Gerrit de Regt
 3. Theo van Meel
 4. Wilbert van Dijke
 5. René Boersen
 6. Marty Jongmans
 7. Piet de Jong
 8. Ferry Lopulalan
 9. Aaron Meeuwissen
 10. Peter van Dongen
 11. Frans van Zundert
 12. Rick van Hassel