Finales driebanden 1e klas

Robin van den Bosch
Robin van den Bosch

De laatste van de 5 finales van 2014 werd gestart met de halve finales tussen:

  • Maarten den Hollander – Robin van den Bosch

  • Vincent Wennekers – Adrie van Mechelen

Maarten, die Robin in de voorronden sterk spelend had vernederd, begon met groot vertrouwen aan de halve finale. Al gauw werd echter duidelijk dat Robin zich deze keer niet zou laten verschalken. Hij kwam op zo’n 10 punten voorsprong en liet dat niet meer los en speelde met ruim verschil uit in 48 beurten.

De partij tussen Vincent en Adrie werd de spannendste van alle halve finales en ook de langste. Beiden gaven niet toe en speelden sterk verdedigend. In het begin kwam Vincent voor en Adrie kwam terug met een serie van 9. Daarna ging het tot het einde gelijk op. In de 52e beurt eindigde de partij in remise en moest de shoot-out uitkomst brengen. Nadat beiden de eerste acquit misten, maakte Vincent de acquit en miste terwijl Adrie 2 punten scoorde en finalist werd.

In de partij om de 3e en 4e plaats speelden Maarten en Vincent beiden sterk met moyennes van 0.647 en 0.97. De partij ging redelijk gelijk op, maar een sterk einde van de partij van Vincent met series van 3, 4, 2, 5 en 3 was voor Maarten teveel en Vincent won en werd 3e.

De finale tussen Adrie en Robin was weer super spannend. Na een wat haperend begin kwamen beide spelers op stoom en kwamen beide spelers om beurten op voorsprong. Na een nagenoeg gelijke stand en met nog 2 te gaan miste Adrie 2 keer en speelde Robin uit. Hij werd daarmee voor de 3e keer kampioen van De Ram Zomercup.