Finales driebanden 2e klas

Jos Verschuren
Jos Verschuren

Hier gingen de halve finales tussen:

  • John van de Zande – Jos Verschuren

  • Ronald Elings – Eddy Hildenbrant

De partij tussen John en Jos, beiden al eerder winnaar van de cup, werd een prooi voor Jos omdat hij sterk startte en eindigde, terwijl John niet in zijn spel kwam. Jos speelde uit in 37 beurten.

Ronald “Zoetemelk” had tegen Eddy, de debutant, zijn zinnen gezet op de cup en speelde gedreven tegen Eddy, die daar (nog) niet tegen opgewassen was, en won in 38 beurten.

Ook in de finale om de 3e en 4e plaats ervoer Eddy de hem onbekende spanning tijdens een finale. Ondanks dat versloeg hij in een lange partij van 59 beurten Joh en werd daarmee 3e.

In de finale probeerde Ronald onder de geweldige druk om nu toch maar eens te winnen uit te komen maar slaagde daar niet echt in, hij startte met 23 poedels in 25 beurten en kwam daarmee ver op achterstand tegen Jos. De eindsprint van Ronald kwam te laat en Jos won sterk in 38 beurten en was de Zomercup kampioen van 2014.

Op zondag vonden 3 finales plaats van het libre 1e en 2e klas en het driebanden 1e klas.

Omdat de verwacht was dat er langdurende partijen werden gespeeld werd besloten om op 3 tafels de halve finales af te werken. En na de het heerlijke lunchbuffet dat door Peter en Lian aan de deelnemers en supporters op beide dagen werd aangeboden, viel het besluit dat ook de finales op 3 tafels werden gespeeld.