Finales libre 2e klas

Cliff Garrelds
Cliff Garrelds

De spelers voor de halve finale kwamen uit de kwartfinales, die eerder werden gespeeld.

  • Michael Massar – Cliff Garrelds

  • Johan Knook – Lion Broeders

De partij tussen Michael en Cliff was super spannend. Cliff lag het grootste deel van de partij ver voor, maar in het laatste deel kwam Michael sterk terug, mede doordat Cliff verzuimde om uit te spelen. Toen Michael na een serie van 8 op 1 carambole bleef steken, maakte Cliff met een serie van 6, in de 26e beurt, een einde aan de partij.

De partij tussen Lion en Johan verliep ongeveer hetzelfde. Johan startte sterk, Lion kwam sterk terug en viel weer stil, waarvan Johan gebruik maakte om uit te spelen in 25 beurten.

Ook de partij om de 3e en 4e plaats tussen Lion en Michael was spannend en had daardoor wel meer beurten nodig, 25. De strijd was het hevigst in het slot van de partij. Na een serie van 7 en met nog 2 te gaan miste Lion en Michael speelde uit met 6 en werd 3e.

De finale tussen Cliff en Johan werd een ware thriller. Beide spelers gingen gelijk op, maar in het middenstuk was Johan sterker en nam voorsprong. In de 29e beurt moest Johan na een serietje van 4 nog 1 carambole, maar de spanning sloeg toe en hij miste 4 keer. Dat moet je niet doen bij Cliff en die kwam terug uit verslagen positie en speelde in de 33e beurt uit en werd voor de 1e keer Zomercup winnaar.